Molen22 is een bijzondere lokatie in de Randstad doch heel landelijk gelegen aan het water van de Binnenbedijkte Maas. 

De Binnenbedijkte Maas is een overblijfsel van de oude rivierloop van de Maas die na de Sint Elisabethvloed in 1421 werd afgedamd. Hij is ongeveer 8 kilometer lang. Rondom het meer ligt een leuke fietsroute door de 3 dorpen die aan het meer gelegen zijn, Mijnsheerenland, Westmaas en Maasdam.  

Het landschap van de Hoeksche Waard is bijzonder en behoort, dankzij de unieke combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen, sinds 2005 tot één van de twintig nationale landschappen van Nederland. Een echt Nederlands polderlandschap met ongekende vergezichten, kronkelende kreken en slingerende dijken. 

 

Molens zijn goed vertegenwoordigd rond de Binnenmaas: De Goede Hoop, een korenmolen uit 1749 bevindt zich op met terrein van Molen22. Aan de weg van Mijnsheerenland naar Maasdam staat een van de weinige bewaard gebleven wipmolens: de Oostmolen uit 1731 oorspronkelijk bedoeld als poldermolen voor het bemalen van de polder Mijnsheerenland van Moerkerken. Deze molen is onlangs geheel gerestaureerd.

In Maasdam staan twee molens, de korenmolen De Hoop uit 1822 en de poldermolen uit 1749 St. Anthonymolen of Polderse Molen voor de bemaling van de Anthonypolder.

Tenslotte in Westmaas de hoge stellingmolen De Windlust uit 1853, ook een korenmolen.

De oudste stad van Holland, Dordrecht en het bedrijvige Rotterdam zijn goed bereikbaar, in 20 auto-minuten bent u in het centrum van beide steden. 

Op het eiland zijn veel fietsroutes uitgezet en ook zijn er diverse voetgangers en fietspontjes waar u gebruik van kunt maken. Natuurlijk is ook een bezoek aan het natuureiland Tiengemeten zeker de moeite waard als u een natuurliefhebber bent.

Bed & Breakfast